Knapperige babyromainesla, gebakken bacon, krokante croutons, een gekookt eitje en kip: de ingrediënten voor een caesar salade. Chefs Tim en Willem delen een aantal handigheidjes die zo’n salade nét wat lekkerder maken.
Het belangrijkste aan een goede caesar salade? Verse ingrediënten. De ATAG koelkast met DuraFresh houdt de ingrediënten langer vers dankzij een automatisch luchtvochtigheidssysteem. De DuraFresh lades zijn in te stellen tussen -2°C en 5°C graden. Zo bewaar je de vers gekochte ingrediënten op de juiste temperatuur en blijven ze langer vers.
Ontdek DuraFreshDe krokant gebakken kip en bacon zijn onmisbaar in een klassieke caesar salade. Chef Tim gebruikt hiervoor de ATAG Teppan Yaki bakplaat. Deze bakplaat is gemaakt van gietaluminium en daarmee perfect geschikt voor hoge temperaturen. De afmeting van de Teppan Yaki is speciaal ontwikkeld voor de Bridge Induction kookzones op de ATAG inductiekookplaten. Zo is er voldoende ruimte voor de kip, bacon en het Turkse brood dat chef Tim bij de salade serveert.
Bekijk de Teppan Yaki bakplaatHet perfecte eitje voor de salade kook je op de Elevate™ inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. De afzuiging van deze kookplaat kan je op een hoge of lage stand instellen. Zo heb je altijd de meest efficiënte afzuiging tegen het laagste geluid.
Ontdek de Elevate™Voor deze salade maakt Tim de dressing zelf. De dressing bestaat uit fijngehakte ansjovis, citroenrasp, knoflook, dragonazijn, een drupje kappertjesnat, mosterd, worcestershiresaus, Parmezaan, olijfolie en een eidooier erdoorheen geklopt.
Wil jij zelf ook deze caesar salade maken? Klik dan snel door voor het recept van ATAG chef Tim. Een tip: krijg je de salade niet in één keer op of wil je hem bewaren voor een later moment? Ook dan biedt de ATAG koelkast de oplossing!
Het receptMeld je dan aan voor de ATAG nieuwsbrief en ontvang elke maand tips, recepten en nog veel meer om de chef in jezelf te ontdekken.
Aanmelden